Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2013 13:27 - Устав на Истинско Демократично Движение(ИДД) , (Допълнена)
Автор: realdemocracy Категория: Политика   
Прочетен: 1677 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 09.03.2014 20:29


1. В ИДД може да участват като редовни членове само хора които не са били членове на БКП, ДКМС , БСП, ДПС,  ДС и техната рождената дата е след 1973 година. Просто защото не се знае кой е ДС агент, а тези които са родени след 73та е нямало как да са агенти. Също не трябва да са участвали в управлението на България до правителството на Орешарски и него включително.
2. ИДД ще се бори за демокрация в най чист вид.
3. ИДД ще се бори да постигне либерализация на пазарите и премахване на монополите и олигополите, чрез постигане на реална пазарна конкуренция.
4. ИДД ще решава с помоща на своите членове какво да прави, въз основа на идеи и експертни предложения.
5. ИДД ще взема решенията само с гласуване на членовете на сайта на ИДД .
6. В ИДД може като членове-симпатизанти да участват и други хора неотговарящи на точка 1 от устава.
7. Членове-симпатизантите може да гласуват на сайта на ИДД но техния глас няма да е решаващ. Ще има отделно преброяване на гласовете на симпатизантите.
8. Депутатите от ИДД ще си напишат оставката и ще я предадат на член от управлението на ИДД, при даване на клетвата си в парламента.
9. Провинил се депутат от ИДД ще бъде подлаган на гласуване на сайта и ако решението е уволнение , неговата оставка се подава в парламента от негово име. Така депутати номади от ИДД няма да има.
10. За решения на проблеми ИДД ще има работни групи анализиращи решенията на други държави и как да се приложат в България.
11. Всеки закон ще се подлага на гласуване на сайта на ИДД и ИДД депутатите ще гласуват АНБЛОК така както е решено на сайта на ИДД от членовете. Ако депутат не е гласувал АНБЛОК то той веднага е уволнява от парламента за грубо нарушение на тази точка от устава.
12 . Всеки кандидат за депутат и министър от ИДД трябва да издържи изпит по демократични ценности. И дори е препоръчително да ги знае всичките като стихотворение. След което да се закълне, че ще спазва законите и конституцията на България и всички демократични ценности. Както и да се бори за правото на всеки дадено от демократичните ценности. Изпита/клетвата на всеки кандидат депутат ще бъде записан като клип и ще бъде достъпен на сайта на ИДД и в YouTube/Vbox. Така че всеки независимо от къде има достъп до интернет да може да има достъп до изпита/клетвата. Този кандидат трябва да отговаря на всички изисквания в Устава на ИДД.
---------
Допълнение:

За всеки кандидат депутат и депутат и министър от ИДД се налагат допълнителни следните изисквания:
       Да не е осъждан.
       Да не е участвал в силови структури (рекет) като СИК ВИС ВИС2 и другите.
       Да не е правил цензура или други нарушения на правата на четвъртата власт - медиите.
-----------------------------------------------------------------------------------------

За премахване на монополите и олигополите може например да се увеличат техните данъци, така те по своя воля ще престанат да са монополи и олигополи. Това е правено и е демократично и цивилизовано. Данаците ще се увеличат така че да е по изгодно да са на либерализирания пазар и да не са монополи/олигополи. А докато те отреагират другите конкуренти ще са взели част от пазара. Така с реална конкуренция на чист пазарен принцип дори и Американските централи ще станат част от либерализирания енергиен пазар.

Необходима е реформа в здравеопазването.
Сега се плаща от заплатите на хората едни огромни проценти което е един вид данък здраве. Но в замяна не се получава услуга която да отговаря на заплащането.
Реално думата "осигуровка" не е позната на никой европеец (или пък в Америка) извън България. Вместо това има застраховки.
Здравната застаховка е реално една определена сума на база това кой колко е предразположен към заболяване. Като фактори играят роля : дали се храни здравословно (а не на МакДоналдс) , дали спортува, дали има хронични заболявания и дали ги лекува ефективно, както и други.
Сега в България съществува данък здраве - от който парите просто се ОГРАБВАТ, а за лекарите и здравните институции пари няма.
Това е само едно от ограбването на българите, което все още е по социалистки модел.
А като се заменят с здравни застраховки ЩЕ СЕ ПОВИШАТ ЗАПЛАТИТЕ - това което всички искаме - зашото здравната застраховка трябва да е ДОБРОВОЛНА и да  е една за личен лекар една за общо болнично лечение и отделно за хронични заболяввание и подобно на НОРМАЛНИТЕ държави да станем Европейци а не социалисти.
Това е една от причините да не може много хора да си платят заемите/кредитите/ипотеките заради прекомерно високите налози.
Реално в България корпоративния данък е 10% което БИЛО най малко в Европа , но България е с валутен борд и реално НЯМА РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА/БИЗНЕС.
Реално България е по скоро развиваща се държава и неможе да се сравняваме с другите държави. Както и че в България само 40% от работещите са средна класа. Но много повече са пенсионерите (2.3 милиона) и това променя държавата ни като НЕРАЗВИТА. А всички неразвити държави не си позволяват прекомерни разходи ЗА ДА НЕ ОГРАБВАТ И МАЛКОТО БИЗНЕС И СРЕДНА КЛАСА КОЯТО ЕДВАМ ОТЦЕЛЯВА.
От 7.3 милиона българи само 400 хиляди са в средната класа, ако причислим по още две деца към тях : 2*400= 800 хиляди българи са средна класа а останалите 6.5 милиона са БЕДНИ ( минус 700 - 800 милионери).
Основна дългосрочна цел на ИДД е ИМЕННО тези 6.5 милиона ДА СТАНАТ ЧАСТ от средната класа или поне по голяма част от тях да го направят, а другите да са близко като заплащането на средната класа. Това ще стане с много труд и обучение/образование И С ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ КОЯТО ИДД ЩЕ ПОСТИГНЕ.

За подпомагане на безработицата сред младите абитуриенти и завършили студенти може да се използва новосформирания от ЕУ фонд за тази безработица. Както и да се премахнат задължителните осигуровки (т.е. плащането на осигуровките и съответно осигурявяането да не са задължителни). Като на пример на младите не им е необходима здравна осигуровка (която ще се направи на здравна застраховка) защото по принцип са здрави и малко боледуват. А това е предимство при наемане на работа. Както и спонсориране на курсове за преквалификация и разпространяване на учебни пособия безплатно по интернет на официален сайт на държавата - така само изпита ще е платен и евентуално практически занятия от държавата.

Задължаване на Университите да подобрат и осъвременят учебните предмети и практическите занимания, както и учебната база с цел образованието да дава кадри които веднага да бъдат наети на работа без допълнително обучение и загуба на пари и време на бизнеса.

Сега от заплатите на хората се вземат около 40.7% налози и така реално минималната заплата не е 310 лева а излиза на работаделя 400 лева.
Господа ДЕПУТАТИ опомнете се това ОГРОМНО МРЗ ( Минимална Работна Заплата) е непосилно за малките и средно голями фирми. Данъчното и осигуритено БРЕМЕ на ЗАПЛАТИТЕ ТРЯБВА да се намали. Ако това бреме е наполовина - т.е. 15% то тогава на всеки 4 работника работодателя може да наеме още един. В най оптимистичната прогноза това значи че на всички 1 милион може още 200 - 250 хиляди хора да си намерят работа и безработицата да се намали НАПОЛОВИНА. Работа има и малките и средни фирми изнемогват защото немогат да я свършат. А от друга страна поради конкуренциата и кризата немогат да си ползволят да наемат още хора.
Също много фирми може да наемат хора на почасово заплащане. Затова ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОЧАСОВА МРЗ и то трябва да е 1.2 лева на час.
А МРЗто да се намали на 200 лева на месец. По добре е с 200 лева заплата на месец от колкото безработен и на социални помощи които няма кой да ги плаща.

За всичко това ИДД ще се бори да направи възможно.



Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: realdemocracy
Категория: Новини
Прочетен: 33382
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930