Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на realdemocracy
Име:
Real Democracy

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
2

Блогъри добавили в любими:
1

Блог вълни:
33
Последни постинги
Преди време имаше криза и Бойко беше на власт.
Тогава минъорите изведнаж решиха че им са малко парите и почнаха протести.
Ето тук:
www.mediapool.bg/borisov-minyorskite-zaplati-sa-po-visoki-ot-na-dyankov-i-ne-sa-povod-za-protest-news188153.html
И тогава цените на международните пазара на въглища бяха паднали заради еко съображения заради какво ли не.
ОБАЧЕ Бойко се съгласи и вдигна цените за Тецовете на въглищата ПОСЛЕ се наложи и вдигане на цената на тока пак заради тез Цени.
Тогава беше протест на КНСБ.
После дойде Орешарски.
Сега пак е Бойко - и какво виждаме:
Бойко щял ДА РЕЖЕ ЖИВО МЕСО ЗА РЕФОРМИ.
И тръгва с пенсионната реформа.
БСК му вика вдигане с 4 месеца.
А неее КНСБ не дава.
Алооо Бойко ти кога ша РЕЖЕШ МЕСО БЕ?
Как така строителите на социализма ще се пенсионират на 65 години сега А ПЪК ние глупаците които отанахме в Булгаристана ще робуваме за тез социалисти до 85 години и ако доживеем може и пенсия да видим ама субсидиран от данъците???
Нали реформа щеше да правиш бе ало?
Какво е това хиляда дебелаци едвам минаха на протеста И ВЕДНАГА СЕ ПРЕДАДЕ.
Как така на тройната коалиция протестиращите (студентите) постоянно бяха бити.
На правителството на Орешарски пак ченгета биха протестиращи.
А на протести срещу Бойко протестиращите запалиха един куп коли и НЯМАШЕ ЕДИН БИТ от ченгетата.
А сега даже и веднага клекна на КНСБ.
Ти последно Бойко от коя партия си ?
И какво десно има в ГЕРБ?
Десно беше и крадливия данък лихва който искахте да дигате?
Както и да обримчите малкото хора работещи за банките с още повече осигуровки?
Е имаме НОВИНА ЗА ГЕРБ И  ББ НЕ Е ДЕСНО ЛЕВИ КОМУНИСТИ ГЛУПОСТИ ПРАВИТЕ.
И ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ.
Ако така ще правите реформи А мерси нема нужда.

Категория: Политика
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове: -1
Една от важните цели е премахване на абсолютната власт на бирниците.
Сега един бирник - данъчен инспектор може да блокира авоарите и съотетно бизнеса на дадена фирма безнаказано и без реални основания, но когато съдът постанови че бирника не е бил прав вече фирмата е фалирала.
Вместо това ще се премахне блокирането на какъвото и да е авоар на даден бизнес и ще се отнесе молбата на бирника към съдът а той ще определи кой е виновен и ще може да наказва некадърния бирник с глоби.
Така поръчки за унищожаване на даден конкурентен бизнесс ще бъдат спрени и няма да има такава корупция както сега.
Премахване на новата забрана гласувана от социалистите която задължава банката да конфискува имота до един месец вместо да предложи по облекчени условия на неплатожоспособния кредитополучател.
Изравняване правата на двете страни по всички договори и кредити/ипотеки - сега банките могат да променят условията по кредита както си искат.
Всички промени ще важат незабавно за всички договори и така няма да има за старите кредити така а пък за новите иначе.
Категория: Политика
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове: 3
Вместо да има ръководители и управляващо звено е точно обратното.
"Ръководителя" ще изпълнява задачи които са според устава - като например уволняване на провинил се депутат от ИДД който не е гласувал анблок, и всякакви безусловни задачи следващи от устава - като ръководителите трябва да са повече от един.
Ръководителите всъшност ще имат ролята на изпълнители и каквото им се нареди от решение на гласуване по даден проблем те го изпълняват.
Управляващо звено няма да има.
Ще има обаче групи по интереси за прокарване на закони които са в услуга на народа.
Тези групи ще разучават подобни решения на подобни проблеми в други държави и ще търсят най добрите варианти за прилагане .
Категория: Новини
Прочетен: 1000 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 09.03.2014 20:28
В парламента депутатите от ИДД НЯМА ДА ИМАТ ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАТ ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ а само така както е гласувано на сайта на ИДД - т.е. гласът на хората на сайта на ИДД се вкарва пряко да управлява в парламента - и така депутатите са просто едни работници създаващи закони и пряко управлявани от хората в ИДД.
Така депутатите от ИДД просто няма да са корумпирани защото те нямат власт, а ако решат да гласуват по свое (корумпирано) усмотрение просто тяхната оставка се подава в парламента и повече НЯМА ДА СА ДЕПУТАТИ НА ИДД.
Така политици няма, а има само пряка власт на народа.
Как иначе е възможно да се обединят интелектуалци - няма как.
Не може никой да накара умни хора да си подарят гласа и живота в ръцете на някой който е политик т.е. корумпиран лъжец и измамник.
Умните хора винаги имат различно мнение защото имат различни идеи и опит и решения , но  като сума от всички мнения и решения то те са краен брой.Така ние безпартийните и вечно негласуващи ще си управляваме живота без да ни пречат политиците.
Например вземете Швейцария там с референдум се гласуват законите и хората решават, а и там хората са доста умни и интелегентни, а и в България сме много интелегентни какво ни пречи да е подобно и при нас?
Категория: Новини
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.03.2014 01:28

Премахване на нуждата от политиците и техните номера (като да лъжат бедните , да вземат парите на олигарсите и да им прокарват закони и далавери, докато ограбват средната класа и бедните).
Въвеждане на електронна пряка демокрация - с цел да се избират закони които да са избрани пряко от народа както е в Швейцария.
Спиране на ограбването както и на грабежите на олигарсите и мафиятата, без ограбване на гласовете на хората НЕГЛАСУВАЛИ за тез политици в парламента или изобщо негласували защото няма за кой.
Намаляване на данъчното и осигурително бреме - като така ще остават пари в хората. Като така хората от средната класа ще могат да започнат нов бизнес и така да създадат работа на бедните и безработните, и да се развие икономиката на България.
Премахване на привилегиите на банките , олигарсите, монополите и олигополите и поставянето им в конкурентна среда където правата на хората/клиентите са напълно защитени.
Създаване на Агенция по Пазара - което ще замени безполезната Комисия за защита н потребилите и конкуренцията. Като агенцията ще има полицейски правомощия и наказва сурово провинените с глоби които са процент от оборота. Както и компенсация на потърпевшите на место и в троен размер т.е. ако са ми продали майонеза с изтекъл срок на годност получавате 3 такива в срок на годност или техната равностойност в лева плюс връщане на вашите пари и извинение от търговеца на място, а търговеца ако това му е 3то провинение за 2 месеца ще бъде наказан с глоба 10% от оборота.
Налагане на 30% корпоративен данък за монополите и олигополите с цел разбиването им на конкурентни фирми и чист конкурентен пазар.
Агенцията по пазара ще контролира постоянно фирмите и ще налага глоби , без нуждата (но ще отговаря и на сигнали) от инициатива на някой от потребителите. Агенцията ще има право да провежда полицейски акции и да наказва провинените на място.
Налагане на максимална лихва по ипотеките и всички кредити до 5% и забрана на всички такси и комисионни по кредитите. Налагане на малък и прост едностраничен договор за кредит/ипотека в който ще има само две числа едното от които е основния лихвен процент. Промените по договорите за кредит и ипотека ще бъде невъзможно да е едностранно от никоя от страните.
Въвеждане на нов парламент без политици и без техна власт. В замяна в парламента ще има законо-творци които само ще създават закони НО няма да имат правото да ги обнародват и така власта няма да е тяхна. Въвеждането/обнародването на законите ще става само на референдум периодично провеждан всеки месец по интернет. При липса на власт законотворците няма да може да бъдат подкупвани и няма да може да си правят каквото си искат както е сега. Те просто няма да са политици а ще са само професионалисти - напримерно като адвокатите - просто ще е още една професия.
Допълнителни цели може да се решат на сайта на ИДД като сайта ще има форум и на него хората с добри идеи ще бъдат отценени.
Крайна цел е спиране на корупцията и монополизма както и създаване на това което ни е нуждно а именно работеща пазарна икономика и истинска демокрация. Демокрация в която хората ще решават съдбата си така както е било в древна Атина и където е нямало такива политици като нашите.
Категория: Политика
Прочетен: 1703 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 10.04.2014 23:38
Търсене

За този блог
Автор: realdemocracy
Категория: Новини
Прочетен: 33378
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930