Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 23:51 - Кауза и цели на ИДД.
Автор: realdemocracy Категория: Политика   
Прочетен: 1706 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 10.04.2014 23:38



Премахване на нуждата от политиците и техните номера (като да лъжат бедните , да вземат парите на олигарсите и да им прокарват закони и далавери, докато ограбват средната класа и бедните).
Въвеждане на електронна пряка демокрация - с цел да се избират закони които да са избрани пряко от народа както е в Швейцария.
Спиране на ограбването както и на грабежите на олигарсите и мафиятата, без ограбване на гласовете на хората НЕГЛАСУВАЛИ за тез политици в парламента или изобщо негласували защото няма за кой.
Намаляване на данъчното и осигурително бреме - като така ще остават пари в хората. Като така хората от средната класа ще могат да започнат нов бизнес и така да създадат работа на бедните и безработните, и да се развие икономиката на България.
Премахване на привилегиите на банките , олигарсите, монополите и олигополите и поставянето им в конкурентна среда където правата на хората/клиентите са напълно защитени.
Създаване на Агенция по Пазара - което ще замени безполезната Комисия за защита н потребилите и конкуренцията. Като агенцията ще има полицейски правомощия и наказва сурово провинените с глоби които са процент от оборота. Както и компенсация на потърпевшите на место и в троен размер т.е. ако са ми продали майонеза с изтекъл срок на годност получавате 3 такива в срок на годност или техната равностойност в лева плюс връщане на вашите пари и извинение от търговеца на място, а търговеца ако това му е 3то провинение за 2 месеца ще бъде наказан с глоба 10% от оборота.
Налагане на 30% корпоративен данък за монополите и олигополите с цел разбиването им на конкурентни фирми и чист конкурентен пазар.
Агенцията по пазара ще контролира постоянно фирмите и ще налага глоби , без нуждата (но ще отговаря и на сигнали) от инициатива на някой от потребителите. Агенцията ще има право да провежда полицейски акции и да наказва провинените на място.
Налагане на максимална лихва по ипотеките и всички кредити до 5% и забрана на всички такси и комисионни по кредитите. Налагане на малък и прост едностраничен договор за кредит/ипотека в който ще има само две числа едното от които е основния лихвен процент. Промените по договорите за кредит и ипотека ще бъде невъзможно да е едностранно от никоя от страните.
Въвеждане на нов парламент без политици и без техна власт. В замяна в парламента ще има законо-творци които само ще създават закони НО няма да имат правото да ги обнародват и така власта няма да е тяхна. Въвеждането/обнародването на законите ще става само на референдум периодично провеждан всеки месец по интернет. При липса на власт законотворците няма да може да бъдат подкупвани и няма да може да си правят каквото си искат както е сега. Те просто няма да са политици а ще са само професионалисти - напримерно като адвокатите - просто ще е още една професия.
Допълнителни цели може да се решат на сайта на ИДД като сайта ще има форум и на него хората с добри идеи ще бъдат отценени.
Крайна цел е спиране на корупцията и монополизма както и създаване на това което ни е нуждно а именно работеща пазарна икономика и истинска демокрация. Демокрация в която хората ще решават съдбата си така както е било в древна Атина и където е нямало такива политици като нашите.



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. aboychev - КАКВО Е ИДД
07.03.2014 07:40
ВСЕ ПАК В НАЧАЛОТО ЕДНО ОБЯСНЯВАЩО ИЗРЕЧЕНИЕ
цитирай
2. realdemocracy - Има обяснение просто е друга тема ето
09.03.2014 18:56
http://realdemocracy.blog.bg/

Какво е антипартията ИДД

Какво е антипартията ИДД 2

http://realdemocracy.blog.bg/politika/2013/07/04/ustav-na-istinsko-demokratichno-dvijenie-idd-dopylnena.1126629

с други думи малко повече четене и всичко е ясно но ако имаш идеи и предложения моля сподели ще бъде отговорено.
Все пак това е идеята за ИДД :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: realdemocracy
Категория: Новини
Прочетен: 33394
Постинги: 44
Коментари: 11
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930